An Image

Kall om natten? 

Blir du lätt blir kall när du sover? Med rätt säng, bäddmadrass, täcke, kudde och sängkläder håller du dig varm hela natten. Här går vi igenom hur olika material påverkar temperaturen och känslan när du sover och ger tips på sängar och andra produkter så du slipper frysa på natten.

An Image

Sängen & bäddmadrassens påverkan sovtemperaturen 

En väldigt följsam och mjuk säng som du ligger djupt i ger en omfamnade känsla vilket kan göra att sängen upplevs varmare. Därför är det kan det vara bra att inför ett sängköp även tänka in vilken temperatur som du sover bäst i, om du lätt blir kall om natten kan därför en mer följsam säng vara en bra utgångspunkt. Vill du ha en extra omfamnande känsla är det en god idé att komplettera sängen med en riktigt mjuk och extra tjock bäddmadrass, eller varför inte en bäddmadrass helt i dun?

An Image

Fluffiga täcken för svala nätter

Ett effektivt sätt att skapa en varmare känsla i sängen är med ett varmare täcke som ett fluffigt duntäcke. Våra duntäcken delas in i tre värmegrader: svalt, medium och varmt. Vet du med dig att du, kanske speciellt under vintermånaderna, har lägre blodcirkulation och lätt blir frusen är det varma alternativet självklart för dig.

För optimal temperatur när du sover är det också viktigt att komma ihåg att byta täcke efter säsong, blir du lätt kall om natten är kanske ett varmare sommartäcke och ett supervarmt vintertäcke perfekt för dig. Eller varför inte lägga på ett extra täcke på vintern? Då kan du enklare kontrollera värmen i sängen och dessutom får du en riktigt snygg bäddning!

An Image

Värmande produkter fyllda med dun 

Dun är ett naturmaterial som har fantastiska andningsegenskaper och har den unika förmågan att ta upp och avge fukt samtidigt som det behåller värme. Dunet isolerar även väldigt bra vilket gör att produkter med dun ger dig optimal värme, jämnare kroppstemperatur och en bättre nattsömn.

Är du extra frusen av dig så testa att omge dig totalt av värmande dun med både duntäcke och bäddmadrass i dun. Det ger en optimalt omfamnande och värmande känsla under hela natten. Eller varför inte investera i sköna duntofflor som kommer ge varma fötter under kalla nätter?

An Image

Mjuk & värmande flanell 

När vädret blir kyligare och dagarna kortare passar det perfekt med mer rustika och varmare sängkläder och sängplagg i mjukaste flanell. Bädda ner dig med underbara sängkläder i mjuk och värmande bomullsflanell eller klä på ett pyjamasset i flannel som omfamnar din kropp med värme. På extra fin flanell har ytan har ruggats och är dubbelborstad vilket ger en extra mjuk och velourliknande struktur som både är skönt värmande och otroligt mjukt.

An Image

Pyjamas & andra sköna sovplagg

Hoppa ur dagens kläder utan att tumma på varken komfort eller värme. Klä på en gosig pyjamasskjorta av supermjuk bomull eller klassiskt rutiga pyjamasbyxor i värmande flanell innan du lägger dig i sängen. Komplettera det hela med sköna duntofflor så håller du dig varm hela natten. 

An Image

Filtar och plädar för kalla nätter 

En skön och värmande filt är en både användbar och dekorativ del av inredningen och ett måste i sängen under kyliga kvällar. Det är ett enkelt sätt att variera inredningen och kommer i en mängd olika utföranden som plädar i naturligt linne, vackert mönstrade filtar och för vinterns kyligaste kvällar kanske en filt i värmande ull passar bäst. 

Vi hjälper dig hålla dig varm om natten

Välkommen in till din SOVA-butik så hjälper våra sängexperter dig att hitta rätt produkter som ger dig en behaglig sovrumstemperatur. Här kan du även få prova sängar med olika egenskaper från ledande sängtillverkare, få fler råd och tips samt svar på dina frågor kring sängar och sömn över en kopp kaffe.