An Image

Vad är memory foam?

Memory foam är ett sorts skummaterial som finns i kuddar och madrasser, som är speciellt designat för att vara både tryckavlastande och stabilt. Memory foam går under många olika namn och finns i flera olika varianter. Det mest tryckavlastande är TEMPUR®-materialet som är sprunget ur teknik som ursprungligen utvecklades av NASA.

An Image

Upptäck fördelarna med memory foam

Skummaterialet som memory foam är gjort av är elastiskt, har en hög densitet och reagerar på kroppsvärme och tryck. Vilket gör att om man byter sovposition eller reser sig upp, så återtar kudden eller madrassen gradvis sin ursprungliga form – det “minns” helt enkelt.

An Image

Memory foam minskar tryck på känsliga områden 

Eftersom memory foam formar sig efter din kropps specifika form, värme och vikt så minskar trycket på känsliga områden som axlar, höfter och nacke när du sover. Vilket inte bara är bra för dem med rygg- och ledproblem, utan även för dig som vill ha överlägsen komfort och stöd hela natten.

An Image

Sov lugnt & ostört hela natten med memory foam

Memory foam avlastar och fördelar även vikt bra, vilket minskar störande rörelseöverföring. Faktum är att memory foam har en rörelseöverföring på upp till 20 % – TEMPUR®-materialet isolerar upp till 10 gånger bättre än det. Så delar du säng med någon som rör sig mycket kommer en sån här madrass hjälpa dig sova vidare ostört.

An Image

Unikt stöd för din kropp med TEMPUR®-materialet

Kärnan i Tempurs produkter är TEMPUR®-materialet, ett högteknologiskt patenterat material som ursprungligen utvecklades för NASAs rymdprogram. Materialet är speciellt utformat med cellstruktur som absorberar tryck vid punkterna runt din kropp, så att du kan få din mest bekväma sömn. Materialet formar sig efter varje kurva och stödjer de delar av kroppen som behöver det mest, för en riktigt avkopplande natts sömn.

Upptäck fördelarna med memory foam och ta hjälp av en sängexpert!