Hitta rätt bäddmadrass för dig med vår guide

Bäddmadrassen underlättar inte bara vid bäddning, den tillför extra komfort till sängen när du sover och fungerar som ett skydd för själva sängen mot damm och smuts. En bäddmadrass är dessutom enkel att ta bort för vädring och förlänger sängens livslängd. Det finns en rad olika bäddmadrasser att välja på och valet görs beroende på behov och preferenser. Det är dock viktigt att tänka på att en bäddmadrass aldrig kan rädda en sliten säng men den kan bidra med komfort och en extra skön känsla till sängen.

Madrasser för alla behov & sovställningar

I en resårmadrass sköter resårfjädrar viktfördelningen över hela madrassen som i kombination med ett lager skum ger ökad bekvämlighet och stabilitet. Skummadrasser består istället exempelvis minnesskum eller latex, som ger stöd och formar sig efter kroppens konturer. Madrasstyperna har olika känslor och vilken som passar dig beror mycket vad du själv föredrar.

Kom in och provligg din nästa madrass

I våra butiker hittar du ett brett utbud av madrasser i alla storlekar från välkända varumärken som garanterar dig kvalitet och komfort. Du hittar madrasser i högkvalitativa material som genererar tryckavlastning, eller som har värmereglerande egenskaper vilket ger en svalare känsla och förhöjer din sovupplevelse.

Ge din madrass längre livslängd med våra skötselråd

Madrasser är elastiska och uppbyggda för att forma sig efter kroppen. Efter en viss tid kan man därför uppleva att madrassen sätter sig lite, vilket är helt normalt då stoppningsmaterial och resår mjuknar. För att förlänga livslängden och återge en del av volymen till din madrass rekommenderar vi generellt att rotera madrassen 2-3 gånger per år.

Ett annat effektivt sätt att hålla din madrass fin längre är att addera en sängkappa eller kantklädsel. Det ger din madrass ett extra skydd mot smuts och fläckar och är även ett enkelt sätt att skapa lite variation i sovrummet.

Bäddmadrass för extra komfort

En bäddmadrass gör det dels enklare att bädda men skyddar även madrassen och tillför extra komfort när du sover. En bäddmadrass är dessutom enkel att ta bort för vädring och förlänger madrassens livslängd. Det finns en rad olika bäddmadrasser att välja på i varierande tjocklekar och med olika slags fyllning allt efter dina behov och behov och preferenser.

Madrassguide

Madrasser för dig som sover på rygg

Sover du mest på rygg behöver du en madrass som ger stöd till nacken och ryggen. Madrassen varken vara för mjuk eller hård. Madrassen behöver dels ge stöd åt svanken men även tillåta skuldror och rumpa sjunker ner ordentligt att sjunka ner ordentligt vilket avlastning och stöd för ryggen.

Madrasser för dig som sover på sidan

Är du en person som föredrar att sova på sidan passar ofta en madrass som anpassar sig till kroppens konturer och ger avlastning till axlar och höfter. För sidosovaren rekommenderar vi därför generellt en medelfast eller fast säng som ger stöd till resten av kroppen för att hålla ryggraden i ett neutralt läge.

Madrasser för dig som sover på mage

Om du oftast sover på mage rekommenderar vi generellt en fast eller extra fast madrass som ger stöd till nacke och svank. Är madrassen för mjuk finns en risk att du sjunker ner för mycket med bröstet vilket sätter press på ryggraden vilket kan leda till smärta i nacke och svank.

Madrasser för dig ofta byter sovställning

Om du tenderar att byta sovställning när du sover föredrar du troligen en medelfast och följsam madrass som anpassar sig efter kroppens konturer. Madrassen ska också ge stöd till resten av kroppen för att hålla ryggraden i ett neutralt läge. Här lämpar sig även en madrass i minnesskum perfekt då den formar sig efter kroppens konturer, oavsett sovposition.

Madrasser för dig med ont i ryggen

Har du ont i ryggen är det extra viktigt att hitta en madrass som passar dig och din sovställning. Då kan en skummadrass i minnesskum som vara bra. Det ger stöd på rätt ställen och formar sig efter kroppens konturer. Det viktigaste är dock att du provar ut en madrass ordentligt och hittar en som passar just dig, din kropp och din sovställning.