Vilken säng ska man välja? Vi hjälper dig hitta rätt säng. 

Hur ska en bra säng egentligen kännas? Här ger vi dig några enkla råd som underlättar när du ska välja en ny säng så du hittar rätt för just dig. Bestäm först vilken sängtyp du behöver, därefter vilken känsla du föredrar och slutligen vilka behov du har. Men kom ihåg att det viktigaste när du ska välja säng är dock att prova, prova och prova! Och ta hjälp av en sängexpert.

Vilken sängtyp behöver du?

När det är dags för en ny säng behöver du först bestämma vilken sängtyp som passar dig. En ramsäng är för dig som önskar en smidig och flexibel säng, medan en kontinentalsäng är valet för dig som vill ha maximal komfort. En ställbar säng däremot passar dig som vill ha en säng som kan justeras helt efter dina behov; till exempel om du ofta tittar på TV i sängen, eller behöver lätt höjd huvudända för att slippa snarkningar.

Vilken känsla trivs du i?

Nästa steg mot rätt säng är att hitta den känsla du trivs bäst i. Kanske föredrar du den omfamnande känslan av att ha sängen nära kroppen, lite som att ligga på ett fluffigt moln, är en mjuk och mer följsam säng rätt för dig. Ogillar du när det gungar? Då är en stabil säng bättre för dig. Den naturliga känslan å andra sidan är för dig som gillar att svepas in i en sval och luftig känsla är du sover.

Vilka behov har du?

Sist men inte minst gäller det att anpassa sängen efter just dina behov och preferenser. Det är viktigt att du hittar en säng där du känner att axelparti och höfter får avlastning och att midja och ländrygg får stöd. Det är också viktigt att sängen lever upp till dina förväntningar på kvalitet och hållbarhet, till exempel om du har allergier. Och såklart spelar utseende och design roll – att sovrummets viktigaste möbel anpassas efter ditt tycke och smak med hjälp av tyger, färger, gavlar och sängben.

SOVA-metoden - sängprovning 4 steg

Det är viktigt att hitta rätt säng som matchar din kropp och dina sovvanor. Med SOVA-metoden hjälper våra sängrådgivare dig att matchas med rätt säng i fyra enkla steg där vi fokuserar på funktion, känsla, design och kvalitet.

Hitta rätt säng för just dig med en sängprovning

Boka en sängprovning med en av våra sängrådgivare och få en full konsultation för ditt sängköp. Vi matchar dig med rätt säng för din kropp och dina sovvanor enligt SOVA-metoden. Du får prova sängar med olika egenskaper från ledande sängtillverkare och får råd, tips samt svar på dina frågor kring sängar och sömn över en kopp kaffe.