An Image

Tempur SmartCool™ - Innovativ teknik som håller dig sval om natten

Tempur SmartCool™ är det optimala valet för dig som sover varmt om natten och vill ha den bästa sovkomforten. Det kombinerar TEMPUR®-materialet optimala stöd med en behagligt kylande effekt. SmartCool™ är ett revolutionerande material med kyltråd invävt i textilen som gör det avsevärt mycket svalare. Materialet absorberar och transporterar bort överskottsvärme och hjälper till att reglera din kroppstemperatur för en bättre nattsömn.

An Image

Kuddar med SmartCool™ för optimal sovkomfort & kylande effekt

Få en bekväm och fräsch sömn med unikt formade Tempurkuddar med SmartCool™-teknologi som håller dig sval hela natten. Det specialutvecklade överdraget gör att din kudde känns sval vid beröring och är perfekta för dig som lätt blir varm. Kudden absorberar överflödig värme och hjälper till att hålla dig sval och fräsch hela natten. Det tvättbara fodralet gör att kuddarna dessutom är lätta att hålla rena och fräscha.


SmartCool™ finns idag tillgängligt i flera kuddutföranden, bland annat; Original, Millenium och Ombracio. Ta reda på vilken typ som passar dig bäst med vår kuddguide.

Den innovativa SmartCool™-teknologin absorberar och transporterar bort överskottsvärme och hjälper till att reglera din kroppstemperatur under natten.

An Image

Svalkande teknik för bättre sömn

SmartCool™-teknologin är utvecklad för att optimera mikroklimatet under sömn genom att hålla en jämn balans mellan fukt och värme mellan hud och underlag. Materialet absorberar och transporterar bort överskottsvärme och hjälper till att reglera din kroppstemperatur. Detta tack vare en specialutvecklad kyltråd invävd i materialet som gör materialet ca. 50% svalare att ta på än traditionell polyester. Den innovativa tekniken ger en effektiv kyleffekt, helt utan kemikalier. Det gör att SmartCool™-textil förblir sval, medan alla andra kemikaliebaserade kyltekniker antingen är icke-tvättbara eller så minskar kyleffekten efter varje tvätt.


SmartCool™-överdragen är lätta att ta av för tvätt i 40 grader. Textilierna är även certifierade med MADE IN GREEN av OEKO-TEX®, vilket innebär att har de tillverkats i miljövänliga anläggningar under säkra och socialt ansvarsfulla arbetsförhållanden.

An Image

TEMPUR®-materialet ger unikt stöd för din kropp

Kärnan i alla SmartCool™-produkter är TEMPUR®-materialet, ett högteknologiskt patenterat material som ursprungligen utvecklades för NASAs rymdprogram. Materialet är speciellt utformat med cellstruktur som absorberar tryck vid punkterna runt din kropp, så att du kan få din mest bekväma sömn. Materialet formar sig efter varje kurva och stödjer de delar av kroppen som behöver det mest, för en riktigt avkopplande natts sömn.

Provligg Tempur SmartCool™ i din SOVA-butik!

I våra butiker hittar du alla Tempurkuddar med SmartCool. Känns på skillnaden och prova dig fram till vilken modell som känns bäst för dig. Här hjälper även våra sängrådgivare dig att hitta rätt kudde som passar både dig och din säng. Välkommen in!