Dubbelsäng

dubbelsäng

Dubbelsäng eller kontinentalsäng

Ibland kan det vara svårt att hålla isär begreppen. En dubbelsäng är som namnet antyder en säng för två personer som oftast använder sig utav två madrasser till skillnad ifrån kontinentalsängen som har hela tre madrasser för ökad komfort.

Många väljer en kontinentalsäng att dela på eftersom många tycker att denna sängtyp är ett snyggt komplement till sovrummet.

Kontinentalsäng har dessutom en speciell konstruktion som ger dig möjligheten att uppleva en annan typ av komfort – något vi nu ska gå igenom.

Kontinentalsängar för högre komfort

En kontinentalsäng ger något högre komfort tack vare en konstruktion som bland annat innefattar en heltäckande mellandel. Kontinentalsängar består av två underdelar längst ner och en heltäckande resårmadrass, kallad plymå, ovanpå dessa. Med sitt extra lager får kontinentalsängen ett ökat fjäderdjup som hjälper till att avlasta kroppen.

Plymån är i regel vändbar, något som kan förlänga själva sängens livslängd då du själv kan styra över slitaget. Ovanpå plymån placeras en bäddmadrass, precis som på en vanlig ramsäng.

När ni vill sova tillsammans

Kan man dela dubbelsäng även om man behöver olika fasthet? Kanske behöver du en mjuk säng medan din partner sover bäst i en fast? Inga problem! Fastheten i en kontinentalsäng bestäms av kassetterna i mellandelen och dessa kan vara olika i en dubbelsäng. Vissa modeller har helt sammanflätade kassetter som eliminerar skarven som man ibland känner av i mitten. Prata med din säljare om du är intresserad av att prova något i den stilen eller om du bara vill veta mer.

Kontinentalsängen – en modern möbel

Även om utseendet inte är allt så erbjuder en kontinentalsäng en hel del intressanta inredningsmöjligheter. Kontinentalsängar är vackra möbler som ger sovrummet ett lyxigt lyft och en skön hotellkänsla. Detta är med andra ord sängtypen för dig som vill ge sängen en central plats i sovrummet.

Kontinentalsängar passar bäst med korta ben som ger ett lätt lyft från marken utan att den blir för hög. Prova dig gärna fram till det sompassar bäst för just dig. Med en snygg gavel kan du även ha sängen fristående i rummet, eller självklart placerad mot en vägg. Med en bred dubbelsäng i sovrummet kan du behöva lite extra förvaring. Då finns det både sänglådor och byråer som rymmer mycket av det du inte vill eller behöver ha liggandes framme.

Hur kan vi hjälpa dig?

Boka en sängprovning

Boka en tid med någon av våra sängrådgivare.
Då får du en konsultation på en tid som passar dig med målet att hitta den perfekta sängen för dig.

Valfri säng 599 kr / mån

Ligger du vaken och grubblar över hur du ska ha råd med drömsängen? Med vårt nya upplägg kan du köpa din drömsäng till ett fast månadskostand

Hjälp med att välja säng?

Vi förstår att det kan vara knepigt att välja rätt säng. Med SOVA-metoden ser vi till att du matchas med rätt säng i fyra enkla steg.