An Image

Dubbelsäng

Dubbelsängar är perfekta för det stora sovrummet, en plats för hela familjen eller en fristad för dig och din partner. Med dubbelsäng menas egentligen bara att måttet på sängen rymmer plats för två personer men det finns olika typer av dubbelsängar som ramsäng, kontinentalsäng och ställbar säng. De flesta av våra sängar finns att få som en dubbelsäng, du väljer enkelt bara mått som passar dig och rummet den ska stå i.

An Image

Vad är skillnaden på en dubbelsäng och en kontinentalsäng?

Ibland kan det vara svårt att hålla isär begreppen. En dubbelsäng är som namnet antyder en säng för två personer, ofta i storlekar som 160x200 eller 180x200. I vissa fall består dubbelsängar av två ramsängar som ställs ihop med en stor bäddmadrass ovan - detta till skillnad från en kontinentalsäng som har hela tre madrasser, två i botten och en heltäckande ovanpå för ökad komfort.

Många väljer en kontinentalsäng, dels för dess komfort men även för att denna sängtyp är ett snyggt komplement till sovrummet. Kontinentalsängar har dessutom en speciell konstruktion som ger dig möjligheten att uppleva en annan typ av följsamhet.

An Image

Kontinentalsäng som dubbelsäng för högre komfort

En kontinentalsäng ger något högre komfort tack vare en konstruktion som bland annat innefattar en heltäckande mellandel. Kontinentalsängar består av två underdelar längst ner och en heltäckande resårmadrass, kallad plymå, ovanpå dessa. Med sitt extra lager får kontinentalsängen ett ökat fjäderdjup som hjälper till att avlasta kroppen. Plymån är i regel vändbar, något som kan förlänga själva sängens livslängd då du själv kan styra över slitaget. Ovanpå plymån placeras en bäddmadrass, precis som på en vanlig ramsäng.

An Image

När ni vill sova tillsammans

Kan man dela dubbelsäng även om man behöver olika fasthet? Kanske behöver du en mjuk säng medan din partner sover bäst i en fast? Inga problem! Fastheten i våra dubbelsängar går nämligen att anpassa helt efter era behov genom individuell fasthetsgrad för respektive sida av sängen. När det kommer till ramsängar kan de två madrasserna eller sängarna som ställs ihop ha olika fasthet, på ett liknande sätt kan kassetterna i underdelen på en kontinentalsäng anpassas efter den fasthetsgrad som du behöver.

Hitta rätt dubbelsäng med en sängprovning

Boka en sängprovning med en av våra sängrådgivare och få en full konsultation för ditt sängköp. Vi matchar dig med rätt säng för din kropp och dina sovvanor enligt SOVA-metoden. Du får prova sängar med olika egenskaper från ledande sängtillverkare och får råd, tips samt svar på dina frågor kring sängar och sömn över en kopp kaffe.