An Image

Bädda sängen som ett proffs 

Bäddning är otroligt viktigt för att få ett sovrum att kännas mysigt och rofyllt. Men hur får man egentligen till en riktigt fin bäddning som både är snygg såväl som inbjudande och mysig? Här går vi igenom hur du med både små och stora medel får till en riktigt lyxig hotellkänsla i sovrummet!

An Image

Sängkappa för en mysig & ombonad känsla 

En sängkappa ger sovrummet en ombonad känsla, är praktiskt om du vill dölja förvaring och är ett enkelt sätt att förnya utseendet på din säng. Sängkappor kommer i många olika utföranden och är därför perfekta för att uppgradera stilen i sovrummet och skapa ett helt nytt uttryck. Eftersom de är så lätta att byta ut kan man ha flera som man växlar mellan efter säsong. En sängkappa jobbar dessutom dubbelt på det sättet att den inte bara ger din säng ett nytt uttryck utan också den skyddar den från slitage och fläckar. 

SE ALLA SÄNGKAPPOR
An Image

Slätt & fint med kuvertsydda lakan

Bädda med ett kuvertsytt lakan för att få underlakanet att sitta på plats och bli riktigt sträckt. Det kuvertsydda underlakanet håller sig slätt tack vare sin minutiösa passform. Hörnen är kuvertsydda och bäddmadrassen innesluts effektivt på alla sidor. Har du en tvådelad ställbar säng finns även kuvertsydda underlakan sydda i split som gör att du kan nyttja din sängs funktion fullt ut. Extra snyggt blir det om du väljer en färg som går ton i ton med påslakanet!

SE ALLA KUVERTSYDDA LAKAN
An Image

Skapa volym och ett fluffigt intryck med kuddar i olika storlekar

Förutom att kudden är en viktig del för din nattsömn gör den också sängen till en extra mjuk och fluffig plats. För att ta din bäddning till nästa nivå rekommenderar vi att använda flera kuddar i olika storlekar. Ta tre kuddar och placera dem i en tripp, trapp, trull-formation. Eller så börjar du med två större kuddar mot sänggaveln, bygger på med en rad vanliga sovkuddar och avslutar med fina prydnadskuddar.

SE ALLA KUDDAR
An Image

Bädda snyggt med täcken

Sover du med ett stort täcke lägger du ut det över sängen och viker ner en kant precis vid huvudänden. För en riktigt proffsig, fluffig bäddning gör du samma sak fast genom att lägga ett till stort täcke över det andra! Har du två mindre täcken så kan du antingen placera dem bredvid varandra och vika ner övre kanten. Eller lägga dem omlott på bredden över sängen och låta det nedersta täcket hänga ut lite över sängkanten. Det är snyggt att mixa mönster och färger på sängkläder efter humör och säsong om de går ton i ton! 

SE ALLA TÄCKEN
An Image

Överkast & plädar för en extra dimension

För en extra touch kan du låta ett dekorativt överkast täcka ungefär en tredjedel av sängen. Vill du få en lite mer avslappnad känsla kan du även lägga en filt lite nonchalant vid ena fotändan.

SE ALLA ÖVERKAST & PLÄDAR
An Image

Vikten av detaljer & inredning 

Få till en ny look och skapa extra känsla enkelt genom komplettera sängen med en snygg sänggavel eller sängram, byt ut sängbenen eller addera matchande sängbord och belysning. Se över och matcha gärna med övrig bäddning så det går i samma tema så har du snart en lyxig hotellkänsla i ditt sovrum. 

SE ALL SOVRUMSINREDNING

Vi hjälper dig hitta rätt stil i sovrummet

Välkommen in till din SOVA-butik så hjälper våra sängexperter dig att hitta rätt stil för just ditt sovrum. Här kan du även få prova sängar med olika egenskaper från ledande sängtillverkare, få fler råd och tips samt svar på dina frågor kring sängar och sömn över en kopp kaffe.

SE ALLA BUTIKER