An Image

Sängskillnader att hålla koll på

Att välja säng är inte alltid helt enkelt och det kan vara svårt att med bara ögat se skillnaden på säng och säng. Det finns en rad synliga och mindre synliga saker som spelar in när du ska hitta en bra säng som passar just dig. Här går vi igenom några av dem så du vet vad du ska kolla lite extra på när det är dags att investera i din sömn.

An Image

En kvalitetssäng är högre & skönare

En säng som är högre innehåller oftast fler eller högre lager med fjädrar och stoppningsmaterial. En högre säng ger därför bättre avlastning för dig och gör att sängen känns skönare. Så håll koll på höjden när du köper säng.

An Image

En kvalitetssäng formar sig efter dig

Riktigt bra sängar formar sig efter dig - inte tvärtom. Sängens följsamhet känner du först när du ligger i den så glöm inte bort att testa många sängar för att hitta en som är riktigt följsam och anpassar sig efter dig.

An Image

En kvalitetssäng har en sängexpert på köpet

Det kan vara världens bästa säng - men inte den bästa för dig. Därför bör du alltid prova olika sängar för att veta vad som passar dig bäst. Med vår kunskap och kvalitetssängar från välkända varumärken matchar vi din kropp och dina sovvanor med rätt säng utifrån funktion, känsla, design och kvalitet.

An Image

En kvalitetssäng har ingen obehaglig skarv

Det är billigare och enklare att göra en dubbelsäng i två separata delar, men då får du en obekväm skarv i mitten och vem vill ligga i den? I en kvalitetssäng får du en hel madrass som är lika härlig var du än ligger i sängen. Håll koll på skarven när du köper säng!

An Image

En kvalitetssäng är inte ett luftslott

Antalet lager och höjden på sängen påverkar komforten. Däremot kan en del sängar se höga och sköna ut samtidigt som det är mycket luft i konstruktionen underst. En kvalitetssäng är inget luftslott - ribbor, fjädrar och stoppning går långt ner i konstruktionen. Kolla själv genom att sticka in handen under sängen.

An Image

En kvalitetssäng är gjord av hållbara material

När du köper en kvalitetssäng ska du känna dig trygg i att du investerar i riktigt god sömn och hållbara kvalitetsprodukter. Vi samarbetar uteslutande med välkända och marknadsledande sängleverantörer. Det ger dig hantverk producerat i Norden med några av de strängaste certifieringarna på marknaden för att garantera säkra och hållbara produkter.

An Image

En kvalitetssäng behöver inte kosta mer

Priset på olika sängar är en skillnad som är lättare att se och ta till sig än många andra skillnader. Det är dock ingen förutsättning för att det är en bra säng. Med kunskap om vad som utmärker en kvalitetssäng är det lättare att hitta en bra säng till rätt pris. Vi finns där för att hjälpa till med det valet.

Boka sängprovning

Boka en sängprovning med en av våra sängrådgivare och få en full konsultation för ditt sängköp. Vi matchar dig med rätt säng för din kropp och dina sovvanor enligt SOVA-metoden. Du får prova sängar med olika egenskaper från ledande sängtillverkare och får råd, tips samt svar på dina frågor kring sängar och sömn över en kopp kaffe.