An Image

Sov med gott samvete

När du köper en säng eller andra tillbehör hos oss på SOVA ska du känna dig trygg i att du investerar i riktigt god sömn och hållbara kvalitetsprodukter. Därför samarbetar vi uteslutande med välkända och marknadsledande leverantörer, som ligger långt fram avseende produktegenskaper, produktsäkerhet, kvalitet och som har högt ställda krav inom miljöfrågor, arbetsmiljö, barnarbete och djurskydd. Det gör att du kan sova med ett gott samvete. Här kan du läsa om några av de många märkningar och certifieringar som du hittar bland våra varumärken.

An Image

Svanenmärkning

Det officiella miljömärket i hela Norden, upprättat för att ge konsumenter trovärdig miljöinformation och ställer krav för hela produktens livscykel – från råmaterial till kasserad eller återvunnen produkt. När du köper en Svanenmärkt produkt kan du vara säker på att produkterna är säkra för både dig och miljön.

An Image

OEKO-TEX®

OEKO-TEX® Standard 100 är en oberoende global certifiering för textilier som innebär att produkten är trygg att använda, är fri från ohälsosamma kemikalier, har minsta möjliga allergipåverkan och uppfyller höga humanekologiska krav. Helt enkelt trygga och hälsosamma produkter som tål att användas varje dag.

An Image

GOTS-certifierade textilier

Global Organic Textile Standard, GOTS, är en internationell miljömärkning för ekologisk textil som garanterar att produkten är tillverkad enligt alla ekologiska kriterier genom hela kedjan. Märkningen omfattar hela livscykeln från råvara till färdig textil.

An Image

FSC®

FSC®, Forest Stewardship Council, står för hållbart och kontrollerat skogsbruk och garanterar att hänsyn tas till lokalbefolkningen. FSC-märket gör att konsumenter och företag enkelt kan välja varor av trä som kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk.

An Image

NOMITE

NOMITE-märket är en indikation på en produkt som är särskilt lämplig för personer som är allergiska mot husdammkvalster. Certifieringen garanterar att dunprodukter inte innehåller husdammkvalster, vilket innebär att du som allergiker eller astmatiker kan njuta av komforten från dun och fjädrar.

An Image

Downpass

Downpass är ett spårningssystem som för att säkerställa att dun och fjädrar som används som fyllnadsmaterial i bland annat duntäcken och kuddar har erhållits på ett etiskt sunt sätt. För att få använda Downpass på produkterna måste tillverkaren se till att endast dun och fjädrar från kontrollerad djurhållning används.

An Image

Downafresh

En garanti för att dunen tvättas och rengörs enligt strikta europeiska standarder. Det betyder att du kan vara säker på att täcken eller kuddar inte innehåller bakterier och andra organiska rester. Du kan också vara säker på att dun och fjädrar har samlats i enlighet med lagstiftning som säkerställer korrekt djurskydd.

An Image

Amfori

BSCI, eller ”Amfori”, ett europeiskt initiativ vars syfte är att hjälpa detaljhandlare, importörer och varumärken förbättra villkor och arbetsmiljö för arbetare över hela världen.

An Image

Demeter

Demeter garanterar att produkten är framställd av råvaror som odlats biodynamiskt. Demeterförbundets regler är de strängaste inom ekologisk odling och tillämpas globalt genom Demeter Internationals arbete.

An Image

Fairtrade

Fairtrade Cotton är en etisk märkning för bomull som odlas i utvecklingsländer. Märkningen indikerar att råvaran uppfyller internationella Fairtrade-standarder. Dessa standarder garanterar ett minimipris för bomullen, en social premie som stödjer samhällsutveckling, samt strikta miljökrav för hållbar odling.

Mer om hållbarhet

Sömn är hälsa

Vår vision är att alla människor ska få vakna utvilade och fulla av energi, varje dag. Med 35 års erfarenhet vet vi att en kvalitetssäng är avgörande för en god natts sömn.

Hållbar arbetsplats

Vi strävar efter att erbjuda en sund och trivsam arbetsmiljö som präglas av en positiv attityd, personlig utveckling, eget ansvar och ömsesidig respekt.

Miljöansvar

Utöver våra medvetna val av leverantörer, strävar vi efter att minska vårt klimatavtryck genom insatser främst kopplat till energiförbrukning, logistik, förpackning och avfall. 

Affärsetik

Vår strikta policy säkerställer integritet, rättvisa och ärlighet i alla våra affärsrelationer. Vi har nolltolerans mot trakasserier, korruption och mutor.